Nieuw

Nieuwsbrief 03/2022


Pictogrammen en ontwerpfuncties

Deze maand hebben we ons vooral gericht op de vele kleine ontwerpkenmerken waar veel klanten om hebben gevraagd. Dit houdt bijvoorbeeld in dat doelen, knoppen en links nu hun eigen iconen kunnen hebben, dat er nu meerdere HTML- en CSS-codes kunnen worden opgeslagen, of dat fijnere instellingen voor providerlijsten en cookielijsten mogelijk zijn.

Meer nieuwe landen

Ook nieuw deze maand is ondersteuning voor veel nieuwe rechtsgebieden. Tot nu toe ondersteunen we AVG/ePrivacy voor Europa, CCPA/CPRA voor Californië, PIPEDA voor Canada en LGPD voor Brazilië. Nieuw deze maand zijn de rechtsgronden voor Mexico, Argentinië, Nigeria, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Rusland, Turkije, Israël, China en Thailand. Voor al deze gebieden zijn er nu aparte instellingen (afhankelijk van het gekozen pakket) en worden de bijbehorende wetteksten en paragrafen in het systeem opgeslagen.

Dynamische inhoudsblokkering

Vooral veel Franse uitgevers wilden dynamische inhoudsblokkering uitbreiden. Blokkeren wordt bijvoorbeeld gebruikt om een YouTube-video te blokkeren en alleen met toestemming te activeren. Met de laatste update is de functie nog meer uitgebreid en kan nu worden toegepast op elk element in een webpagina. Een typische use case is dat een nieuwswebsite de teksten blokkeert als er geen toestemming is. Meer in onze hulp.

Meer nieuwe functies en wijzigingen

Zoals altijd waren er deze maand veel andere kleine nieuwe functies en veranderingen. Vermeldenswaard is hier met name de conversie van stacks/stacks van account naar CMP, eenvoudigere en duidelijkere bediening van de visual design editor en betere ondersteuning voor Apple’s ATT-systeem.


meer opmerkingen

Webinar-GCM-v2-with-Google-and-consentmanager
Algemeen, Nieuw, videos

Webinar: Google Consent Mode v2 met Google en consentmanager

Neem deel aan ons exclusieve webinar, gehost door consentmanager in samenwerking met Google op 12 juni 2024 om 11:00 uur CET. Vanwege de grote vraag naar informatie over de nieuwste Google-vereisten, zal dit webinar u helpen Google Consent Mode v2 beter te begrijpen. Dennis Gingele van Google en Jan Winkler van consentmanager presenteren de essentiële […]
Image for the anniversary of the GDPR on 25 May with
Rechts

6 jaar AVG: een viering van de verreikende impact ervan

We naderen op 25 mei 2024 de zesde verjaardag van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) , die de normen voor gegevensbescherming wereldwijd heeft beïnvloed sinds de inwerkingtreding ervan op 25 mei 2018. De AVG heeft niet alleen de beveiliging en het beheer van persoonsgegevens fundamenteel veranderd, maar ook de rechten van individuen versterkt en de […]