Nieuw

Nieuwsbrief 06/2022


Design Editor nu met verbeterde bruikbaarheid

Onze design editor is uitgerust met nieuwe functies. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om tekst en vertalingen rechtstreeks in de cookiebanner aan te passen: klik gewoon met de rechtermuisknop op een kop of tekst of een ander element en de editor toont niet alleen de instellingen voor kleur of spatiëring, maar staat dat nu ook direct toe Redigeren van de teksten in alle talen. Dit vereenvoudigt de bruikbaarheid enorm en bespaart ook tijd. Het resultaat is direct te bewonderen. Handiger voor de gebruiker kan het bijna niet zijn.

CNIL: Veelgestelde vragen over het gebruik van Google Analytics

De vraag blijft of Google Analytics kan worden gebruikt vanuit het oogpunt van gegevensbescherming of niet. Concreet is dit gericht op gegevensoverdracht naar de Verenigde Staten, wat een grote zorg is. In dit kader heeft de CNIL (Franse Nationale Gegevensbeschermingsautoriteit) op 7 juni 2022 FAQ’s gepubliceerd over het gebruik van Google Analytics. De CNIL is van mening dat de doorgifte van gegevens onrechtmatig is en dat Google Analytics daarom grotendeels niet in overeenstemming met de AVG kan worden gebruikt .

De veelgestelde vragen vloeien voort uit de publicatie van een ingebrekestelling in februari van dit jaar door de CNIL, toen de CNIL een Franse website-exploitant vroeg om te voldoen aan de AVG en, indien van toepassing, te stoppen met het gebruik van Google Analytics. Hier is een kort uittreksel uit de veelgestelde vragen :

  • Standaard contractbepalingen: Hoewel Google aanvullende technische, juridische en organisatorische maatregelen heeft genomen om persoonsgegevens te beschermen, bieden deze volgens de CNIL onvoldoende bescherming tegen informatieverzoeken van buitenlandse autoriteiten.
  • Overdracht van geanonimiseerde gegevens: Google kan geen persoonsgegevens in geanonimiseerde vorm verwerken. Alleen maatregelen voor pseudonimisering worden aangeboden.
  • Versleuteling van de gegevens: Versleuteling kan onder bepaalde voorwaarden extra bescherming bieden. Dit veronderstelt echter dat Google de gegevens niet zelf versleutelt, zoals nu het geval is. De vereiste codering moet aan de kant van de gegevensexporteur staan.

Deze en andere punten uit de FAQ’s brengen de CNIL ertoe te stellen dat het gebruik van Google Analytics illegaal is met betrekking tot de mogelijke overdracht van gegevens naar de Verenigde Staten. Uiteindelijk mag de CNIL in Frankrijk echter niet tot een andere conclusie komen dan de algemene juridische situatie voorschrijft. Lees hier het volledige artikel:
https://www.cnil.fr/fr/cookies-et-autres-traceurs/regles/questions-reponses-sur-les-mises-en-demeure-de-la-cnil-concernant-lutilisation-de-google-analytics

WIJ HUREN

Consentmanager breidt zijn team uit! Wij zijn op zoek naar betrokken medewerkers die met ons mee willen groeien. Spannende taken en een zeer gemotiveerd en gezellig team wachten op nieuwe collega’s.

Onze huidige posities:

Als iemand iemand kent… spread the word!

Let op – mis het niet! Nieuw webinar in juni

Samen met onze partner funnel.de organiseren we het webinar:
“Schakel zonder stress over naar Google Analytics 4”
Naast informatie en tips voor een eenvoudige en praktische implementatie, worden ook aspecten van gegevensbescherming in verband met Google Analytics 4 belicht.
Wanneer? 24 juni 2022 | 11:00 – 12:00 uur (Zoomvergadering)
Taal: Duits Registreer nu: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZIpdeuorzouEtPErFJZtmYBEGkxCbs9Hfk5

Ontmoet ons op TactixX 2022 in München!

De TactixX vindt dit jaar plaats in München op 12 juli 2022. Op TactixX, de grootste DACH-conferentie voor affiliate marketing en display advertising, komt de branche bijeen voor een levendige uitwisseling om actuele trends en uitdagingen te bespreken. Uiteraard mag het onderwerp consentmanagement hier niet ontbreken.

Wij zijn er ook!
Maak van de gelegenheid gebruik om ons persoonlijk te ontmoeten bij TactixX.
Maak nu een afspraak: https://www.consentmanager.de/bookacall/goetz/
Datum: 12 juli 2022
Tijd: 09:00 tot 19:00
Locatie: Hilton München Airport | Terminalstrae Mitte 20 | 85356 München

Beta testers gezocht

Binnenkort is het zover! Onze CMP zal binnenkort in een nieuwe gedaante verschijnen. We hebben bijzondere nadruk gelegd op betere gebruikersbegeleiding en ontwerpkenmerken.
We willen je graag uitnodigen om als een van de eerste gebruikers ons geoptimaliseerde CMP-ontwerp uit te proberen.
Hebben we je interesse gewekt? Stuur ons dan een e-mail met het trefwoord “Bètatester” in de onderwerpregel naar mail@consentmanager.net.

Nieuwe optimalisaties en aanpassingen

In juni zijn enkele kleine verbeteringen aangebracht of bugs verholpen. Deze omvatten andere vertaalfuncties voor interne teksten. Verder zijn er aanpassingen gedaan aan de crawler, die first-party domeinen nu weergeeft als “first party” en niet meer als “onbekende provider”. Zoals altijd waren er nog vele andere kleine innovaties en veranderingen.


meer opmerkingen

Jetzt zu consentmanager wechseln

Nieuwsbrief 07/2024

consentmanager wijzigingsaanbod Bent u ontevreden over uw huidige aanbieder van toestemmingsbeheer, maar bent u bang voor de technische inspanningen die een wijziging met zich meebrengt? Dan hebben wij een aantrekkelijk aanbod voor u. Schakel nu over naar consentmanager en dankzij onze nieuwe compatibiliteitsmodus zal de technische overstap moeiteloos zijn. Wat moet je hiervoor doen? Vervang […]
Einhaltung der EU-Verordnung über künstliche Intelligenz consentmanager
Rechts

EU-regelgeving inzake kunstmatige intelligentie

De EU-AI-regelgeving wordt in augustus 2024 van kracht Na het eerste voorstel van de Europese Commissie in april 2021 heeft het Europees Parlement de EU-verordening inzake kunstmatige intelligentie aangenomen. Deze werd in juli 2024 gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie en is nu beschikbaar in alle 24 officiële talen van de EU-lidstaten. De […]