Nieuw

Nieuwsbrief 2020/11


rapporten

Vanwege de grote vraag hebben we ons deze maand gericht op het verbeteren van de rapportages. Naast een comfortabelere laadweergave, hebben we de reikwijdte van rapportage opnieuw uitgebreid en nu ook bezoeken, genegeerde toestemmingslagen, actieve sprongen en meer geregistreerd. Dit geeft u een nog uitgebreider beeld van hoe uw bezoekers omgaan met de toestemmingslaag.

Google Analytics & eTracker

We hebben ook de installatie en bediening vereenvoudigd voor gebruikers van de analysetools van Google en eTracker. Met de laatste update ondersteunt ConsentManager nu de Google Consent Mode en het Consent Signal van eTracker. De tools kunnen dus zo worden gebruikt dat er wel wordt geteld maar er geen cookies worden geplaatst als er geen toestemming is gegeven.

Wijzigingen in het IAB TCF-beleid

Zoals aangekondigd in de vorige nieuwsbrief heeft het IAB de richtlijnen voor deelname aan het IAB TCF aangepast. Let op de volgende wijzigingen:

  • De thema-instellingen tonen nu een kleurcontrastwaarde bij het instellen van de kleur voor de knoppen accepteren/weigeren/instellingen/opslaan. De IAB vereist dat het kleurcontrast minimaal 5:1 is (voorgrond vs. achtergrond). Met de huidige update is deze contrastwaarde verplicht. Thema’s die een lagere contrastwaarde gebruiken, verliezen de IAB-nalevingsinstelling. Controleer uw ontwerpen .
  • Met de huidige update hebben we de mogelijkheid uitgeschakeld om de welkomsttekst op het eerste niveau te wijzigen als IAB TCF is ingeschakeld in een CMP. Klanten die de tekst willen wijzigen, hebben aanvullende goedkeuring nodig van de toestemmingsmanager. Bestaande teksten worden niet aangetast.

Meer nieuwe functies en wijzigingen

  • Verbeteringen aan AMP-webpagina’s
  • Mogelijkheid om het logo klikbaar te maken
  • Nieuw toestemmingsbereik voor subdomeinen
  • Verbeteringen automatisch blokkeren
  • … en veel meer.

meer opmerkingen

Webinar-GCM-v2-with-Google-and-consentmanager
Algemeen, Nieuw, videos

Webinar: Google Consent Mode v2 met Google en consentmanager

Neem deel aan ons exclusieve webinar, gehost door consentmanager in samenwerking met Google op 12 juni 2024 om 11:00 uur CET. Vanwege de grote vraag naar informatie over de nieuwste Google-vereisten, zal dit webinar u helpen Google Consent Mode v2 beter te begrijpen. Dennis Gingele van Google en Jan Winkler van consentmanager presenteren de essentiële […]
Image for the anniversary of the GDPR on 25 May with
Rechts

6 jaar AVG: een viering van de verreikende impact ervan

We naderen op 25 mei 2024 de zesde verjaardag van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) , die de normen voor gegevensbescherming wereldwijd heeft beïnvloed sinds de inwerkingtreding ervan op 25 mei 2018. De AVG heeft niet alleen de beveiliging en het beheer van persoonsgegevens fundamenteel veranderd, maar ook de rechten van individuen versterkt en de […]